Ciekawostka : Owsianka zimna ma mniejszy indeks glikemiczny niż ta podgrzewana, a przechowywanie w lodówce przez kilka godzin powoduje powstanie skrobi opornej.
Owsianka z owocami i orzechami to smaczne i pożywne śniadanie. Składniki na porcję to: 60g płatków owsianych, 250ml wody, 1 serek typu skyr, 100g śliwek, 2 łyżki erytrolu, 1 łyżeczka kakao. Zestawienie kakao, płatków owsianych i śliwek to prawdziwa uczta dla podniebienia!
Aby przygotować owsiankę, gotujemy płatki owsiane w wodzie, dodając erytrytol. Gdy płatki zmiękną, dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Następnie przekładamy do miseczki i pozostawiamy do ostygnięcia.
Do owsianki dodajemy skyr, a na patelni smażymy śliwki z erytrolem aż będą delikatne i rozmrożone. Gotowe owoce dodajemy do owsianki.
Owsiankę najlepiej zjeść na zimno, szczególnie przy zespole policystycznych jajników. Możesz ją przygotować wieczorem i schować do lodówki, a rano dodać owoce i skyr. Spróbuj tego przepisu - przekonasz się, jak jest pyszna!
Rodzaj materiału
Status
Sortowanie kursów
Blog stanowi dodatkowe uzupełnienie wiedzy, jaką przekazują eksperci z platformy Bez Tabletek. Wybierz interesującą Cię tematykę i dowiedz się więcej m.in. na temat suplementacji, medycyny naturalnej, czy też profilaktyki przeciwnowotworowej.